Řešení pro kompletní potravinový řetězec
606 615 569
602 780 696
Školení
DOTAČNÍ ŠKOLENÍ
Nabízíme vám možnost dotačního školení pro Vaše zaměstnance zcela zdarma přímo v místě Vašeho provozu.
S námi se nemusíte bát papírování, dotační školení za vás vyřídíme. Poskytneme Vám možnost rozvíjet své podnikání. Vaši zaměstnanci budou díky školení produktivnější a samostatnější a zároveň vám školení poskytne možnost si udržet talentované lidi, kteří se chtějí dále rozvíjet.
Veškerá dotační školení jsou zcela zdarma pro prvozpracovatele, kteří zpracovávají maso, mléko, rostlinné a živočišné produkty dle aktuálního celního sazebníku, příloha 1, podle článku 38 Smlouvy.
Radí prověříme, zda spadáte do podporované kategorie.
Kontaktní osoba:
Věra Dostálová | +420 607 006 389 | vera.dostalova@uniconsulting.cz
Nabídka dotačních školení:
- Mezinárodní standard bezpečnosti potravin IFS v.8
- Správná výrobní a hygienická praxe, HACCP
- Podpora místních trhů formou znalostí produktů – senzorická analýza potravin
- Bezpečnost potravin
- Interní audity (IA)
- Legislativa ke značení potravin + Zbožíznalství
- Systém řízení bezpečnosti potravin BRC
- Systémy FSSC
- Inovace v oblasti HALAL a KOSHER potravin
Mezinárodní standard bezpečnosti potravin IFS v.8
- Základní požadavky normy pro bezpečnost potravin
- Novinky a změny IFS ver.8
- Analýza rizik
- Politika a cíle společnosti
- Systém řízení kvality a bezpečnosti potravin
- Plán HACCP
- Řízení zdrojů
- Příprava na audit, řízení auditu a kroky po auditu
- Řízení a správa normy
- Řízení odchylek, neshod, náprav a nápravných opatření
Délka školení: 8 hodin
Počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
Správná výrobní a hygienická praxe, HACCP
- Legislativa – zákonné požadavky
- Obecné principy správné výrobní a hygienické praxe
- Zásady čištění a dezinfekce
- Odpady
- Deratizace a dezinsekce
- Zásady osobní a provozní hygieny
- Požadavky na zdravotní stav osob
- Zdravotní nebezpečí z potravin a jejich rizika
- HACCP
Délka školení 7 hodiny
Školení pro min. 5 až max. 20 osob.
Zkrácená verze školení 4,5 hodiny pro minimálně 20 osob.
Podpora místních trhů formou znalostí produktů – senzorická analýza potravin
- Legislativa (normy)
- Vývoj senzorické analýzy
- Základní pojmy
- Funkce smyslů
- Smyslové receptory a jejich rozdělení
- Ovlivnění smyslového vnímání
- Zásady pro předkládání vzorků
- Metody senzorické analýzy potravin
- Senzorická jakost a její stanovení
- Praktická část – senzorické hodnocení potravin
Délka školení 7,5 hodiny
Školení pro min. 5 až max. 10 osob.
Místo konání výhradně v prostorách: UniConsulting s.r.o., Čankovská 2621, Praha 9 Újezd nad Lesy
Bezpečnost potravin
- Co je a co zahrnuje bezpečnost potravin
- Legislativa – zákonné požadavky
- Obecné principy správné výrobní a hygienické praxe
- Zásady čištění a dezinfekce
- Odpady
- Deratizace a dezinsekce
- Zásady osobní a provozní hygieny
- Požadavky na zdravotní stav osob
- Zdravotní nebezpečí z potravin a jejich rizika
Délka školení: 8 hodin
Počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
Interní audity (IA)
- Inovace a nové přístupy
- Používané normy pro auditování
- Typy auditů
- Terminologie
- Zásady auditování
- Řízení programu auditů
- Charakteristika auditů
- Správné a špatné auditní postupy
- Příklady obvyklých neshod
- Jaké oblasti prověřujeme
- Dokumentace-formuláře
- Řešení konfliktů při auditu
- Lidský faktor při prověrce
- Příklady auditech otázek a checklist
- Opakování
Délka školení: 8 hodin
Počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
Legislativa ke značení potravin + Zbožíznalství
- Obecné požadavky na označování potravin
- Povinné údaje pro balené potraviny
- Země původu potravin
- Potravinářské přídatné látky
- Výživová a zdravotní tvrzení
- Obecná tvrzení na obalech
- Grafická vyjádření (obrázky)
- Novinky v legislativě
- Zbožíznalství
Délka školení: 8 hodin
Počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
Systém řízení bezpečnosti potravin BRC
- Systém managementu bezpečnosti potravin
- Základní požadavky normy pro bezpečnost potravin (BRC Food, ver.9)
- (např.: Závazek vrcholového vedení; kultura bezpečnosti potravin; HACCP; kvality management; normy pracoviště; řízení produktů; řízení procesů; lidské zdroje; zóny výroby; požadavky na outsourcing a obchodované výrobky; obrana závodu a autenticita produktu)
- Příprava na audit, řízení auditu a kroky po auditu
- Řízení a správa normy, novinky a praktické rady
Délka školení: 8 hodin
Počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
Systémy FSSC
- Požadavky normy FSSC 22000 verze 6
- Klíčové změny v ISO 22000:2018
- ČSN P ISO/TS 22002 -1 Programy nezbytných předpokladů – výroba potravin
- ČSN P ISO/TS 22002 -4
- Interní audit dle požadavků normy FSSC 22000
- Ukázky neshod při certifikačních auditech
Délka školení: 8 hodin
Počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
Inovace v oblasti HALAL a KOSHER potravin
- Co je HALAL?
- HALAL produkty
- Co je HARAM?
- Etika při jídle a pití
- Halal & HACCP
- IHI-Halal-Standard
- Certifikační schéma
- Co je Kosher a Kašrut?
- Tóra
- Základní pravidla šchity
- Trejfe a nevela
- Glatt košer a Košer le-mehadrin
- Certifikační schéma
- Audit
Délka školení: 8 hodin
Počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
Naši školitelé jsou certifikováni, můžeme tedy v případě zájmu vystavit certifikát za poplatek 50Kč bez DPH/osoba.
Kontaktní osoba v případě zájmu o školení:
Věra Dostálová | +420 607 006 389 | vera.dostalova@uniconsulting.cz